Kombi Arıza Kodları

Baymak Kombi Arıza Kodları

BAYMAK KOMBİ E01 ARIZA KODU: Bu kod, gaz beslemesi ve blokajı arızası anlamına gelir. Böyle bir durumda tüketici gaz vanalarının açık olduğunu kontrol etmeli ve daireye gaz geldiğinden emin olmalıdır. Eğer sorun devam ediyor ise servis ile iletişime geçmelidir.

BAYMAK KOMBİ E05 ARIZA KODU: Bu kod, ısıtma devresi ntc sensör arızası anlamına gelir. Kombinizin tesisat suyunu ısınını ölçen sensör arızalanmıştır. Sensörün değişmesi gerekebilir.Bu durumda tüketici kendi müdahale etmemeli servis ile irtibat kurmalıdır.

BAYMAK KOMBİ E02 ARIZA KODU: Bu kod, emniyet termostat arızası anlamına gelir. Bütün petek vanalarının açık olması gerekir. Arıza kodu petek vanalarının açık olmasına rağmen devam ediyor ise petekler hava yapmış olabilir. Peteklerin havası alındıktan sonra arıza devam ediyor ise tüketici servis den destek almalıdır.

BAYMAK KOMBİ E03 ARIZA KODU: Bu kod, baca termostat sensörü ya da baca basınç sensörü arızası anlamına gelir. Tüketici baca bağlantılarında kopma ya da ayrım olup olmadığına bakmalıdır. Eğer kopma ya da ayrım yoksa müdahale etmeden servis den destek almalıdır.

BAYMAK KOMBİ E06 ARIZA KODU: Bu kod, kullanım suyu devresi ntc sensör arızası anlamına gelir. Kombimizin ekranında E06 arıza kodunu görürsek sıcak su ısını ayarlayan sensörün arızalandığını gösterir. Sensörün değişimi ya da tamiri gerekebilir. Tüketici kendi müdahale de bulunmamalı servis ile iletişime geçmelidir.

BAYMAK KOMBİ E25 ARIZA KODU: Bu kod, maximum sıcaklık uyarısı anlamına gelir. Sirkülasyon pompasının çalışmadığını ya da çalıştığı halde petek tesisatının tıkandığını gösterir. Tüketici kendi müdahale etmemeli yetkili servis çağırmalıdır.

BAYMAK KOMBİ E10 ARIZA KODU: Bu kod, düşük su basıncının arızalandı anlamına gelir. Kombinizin suyunun azaldığı anlamına gelir. Kombinizin alt kısmında tahliye vanası vardır. O vanayı açarak barı 1 ile 1,5 arasına gelecek şekilde doldurmalıyız.

BAYMAK KOMBİ E35 ARIZA KODU: Bu kod, alev oluşumu olduğu anlamına gelir. Aynı zaman da E01 arıza koduyla aynı anlamdadır.

BAXİ LUNA KOMBİ ARIZA KODLARI VE AÇILIMLARI

BAXİ KOMBİ E01 ARIZA KODU: Bu kod, kombinize gazın gelmediğini gösteren arızadır. Kombinizin elektronik kartında ya da gaz valfinde sorun olabilir. Tüketici kendi müdahalede bulunmamalı. Yetkili servisden destek alınmalıdır.

BAXİ KOMBİ E03 ARIZA KODU: Bu kod, baca sensöründe sorun olduğunu gösterir. Baca tip kombilerde baca sensörü bulunmaktadır. Kombideki görevi ortam sıcaklığını kontrol etmek ve elektronik karta bunu aktarımını sağlamaktır. Kombimizin ekranında bu arıza kodu ile karşılaştığımızda sensör görevini gerçekleştirmediğini anlarız. Sensör değişimi gerekebilir tüketici servis den destek almalıdır.

BAXİ KOMBİ E02 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin aşırı ısınmasından dolayı görünen arızadır. Termostat arızalıysa cihaz kendini otomatik olarak bloke etmiştir. Bu durumda tüketici kendi müdahalede bulunmamalı yetkili servis den destek almalıdır.

BAXİ KOMBİ E05 ARIZA KODU: Bu kod, kalorifer sensöründe arıza olduğunu gösterir. Bu vaziyette petekler ısınma yapmaz. Tüketici bu sorun için yetkili servis den destek almalıdır.

BAXİ KOMBİ E04 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizde alev olup olmadığını elektronik kartta aktaran iyonizeysen elektrotu sinyal alamadığını gösteren arızadır. Gaz akımının yanı sıra atık gaz sisteminin ya da iyonizeysen elektrotunda arıza olabilir. Tüketici kendi müdahalede bulunmamalı yetkili servis ile iletişime geçmelidir.

BAXİ KOMBİ E06 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin sıcak su vermediği anlamına gelir. Baxi luna kombide yaz kış bu arıza kodu ile karşılaşabiliriz. Sensörün değişimi gerekebilir. Tüketici kendisinin müdahalede bulunabileceği bir durum değildir. Yetkili servis den destek alınmalıdır.

BAXİ KOMBİ E10 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin suyunu azaldığını gösterir. Kombinizin alt kısmında su basma vanasını açarak bar 1 ile 1,5 arasına gelecek şekilde su basmalısınız. Bu işlemi yaptıktan sonra kombiniz çalışmaya devam edecektir.

BAXİ KOMBİ E25 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin en yüksek sıcaklığa ulaştığını gösteren arızadır. Kombimizin ekranında bu hata kodu ile karşılaşırsak, pompa sıkışmış olabilir. Üç yollu vananın konumu değişmiş olabilir. Eşanjör ya da kalorifer petekleri kireçlenmiş ya da tıkanmış olabilir. Bu vaziyette tüketici direk yetkili servis den destek alınmalıdır.

BAXİ KOMBİ E35 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizde alevin oluşmadığı anlamına gelir. Bu vaziyette kombinizden sıcak su alamazsınız aynı zamanda peteklerinizde ısınmaz. Tüketicinin kendi yapabileceği bir şey yoktur. Servis den destek almalıdır.

BAXİ KOMBİ E97 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin elektrik voltajı ile ilgili arızanın olduğunu gösterir. Daireye girişine gelen voltajların düşük olduğunu ya da elektronik kartta hasar olduğunu anlarız. Tüketici kendi müdahalede bulunmamalı yetkili servis ile iletişim kurmalıdır.

BAXİ KOMBİ E80 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin elektronik kartında hasar olabildiği anlamına gelir. Tüketici yetkili servis den destek almalıdır.

BAXİ KOMBİ E98/E99 ARIZA KODU: Bu kodları kombinizde görürseniz elektronik kartta sorun olduğu anlamına gelir. Tüketici olarak yapabileceğiniz bir durum yoktur. Yetkili servis ile iletişim kurmalısınız.

LUNA KOMBİ ARIZA KODLARI VE AÇILIMLARI

LUNA KOMBİ E01 ARIZA KODU: Bu kod, kombiye gazın gelmediğini gösteren arızadır. Bu durumda gaz valfinde ya da kombinizin elektronik kartında hasar olabilir. Tüketici kendisi müdahalede bulunmamalı yetkili servis ile iletişime geçmelidir.

LUNA KOMBİ E02 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin aşırı ısınmasından dolayı görünen arızadır. Termostat arızalıysa cihaz kendini otomatik olarak bloke etmiştir. Bu durumda tüketici kendi müdahalede bulunmamalı yetkili servis den destek almalıdır.

LUNA KOMBİ E03 ARIZA KODU: Bu kod, Bu kod, baca sensöründe sorun olduğunu gösterir. Baca tip kombilerde baca sensörü bulunmaktadır. Kombideki görevi ortam sıcaklığını kontrol etmek ve elektronik karta bunu aktarımını sağlamaktır. Kombimizin ekranında bu arıza kodu ile karşılaştığımızda sensör görevini gerçekleştirmediğini anlarız. Sensör değişimi gerekebilir tüketici servis den destek almalıdır.

LUNA KOMBİ E06 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin sıcak su vermediği anlamına gelir. Baxi luna kombide yaz kış bu arıza kodu ile karşılaşabiliriz. Sensörün değişimi gerekebilir. Tüketici kendisinin müdahalede bulunabileceği bir durum değildir. Yetkili servis den destek alınmalıdır.

LUNA KOMBİ E05 ARIZA KODU: Bu kod, kalorifer sensöründe arıza olduğunu gösterir. Bu vaziyette petekler ısınma yapmaz. Tüketici bu sorun için yetkili servis den destek almalıdır.

LUNA KOMBİ E04 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizde alev olup olmadığını elektronik kartta aktaran iyonizeysen elektrotu sinyal alamadığını gösteren arızadır. Gaz akımının yanı sıra atık gaz sisteminin ya da iyonizeysen elektrotunda arıza olabilir. Tüketici kendi müdahalede bulunmamalı yetkili servis ile iletişime geçmelidir.

LUNA KOMBİ E10 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin suyunu azaldığını gösterir. Kombinizin alt kısmında su basma vanasını açarak bar 1 ile 1,5 arasına gelecek şekilde su basmalısınız. Bu işlemi yaptıktan sonra kombiniz çalışmaya devam edecektir.

LUNA KOMBİ E25 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin en yüksek sıcaklığa ulaştığını gösteren arızadır. Kombimizin ekranında bu hata kodu ile karşılaşırsak, pompa sıkışmış olabilir. Üç yollu vananın konumu değişmiş olabilir. Eşanjör ya da kalorifer petekleri kireçlenmiş ya da tıkanmış olabilir. Bu vaziyette tüketici direk yetkili servis den destek alınmalıdır.

LUNA KOMBİ E35 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizde alevin oluşmadığı anlamına gelir. Bu vaziyette kombinizden sıcak su alamazsınız aynı zamanda peteklerinizde ısınmaz. Tüketicinin kendi yapabileceği bir şey yoktur. Servis den destek almalıdır.

LUNA KOMBİ E98/E99 ARIZA KODU: Bu kodları kombinizde görürseniz elektronik kartta sorun olduğu anlamına gelir. Tüketici olarak yapabileceğiniz bir durum yoktur. Yetkili servis ile iletişim kurmalısınız.

LUNA KOMBİ E97 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin elektrik voltajı ile ilgili arızanın olduğunu gösterir. Daireye girişine gelen voltajların düşük olduğunu ya da elektronik kartta hasar olduğunu anlarız. Tüketici kendi müdahalede bulunmamalı yetkili servis ile iletişim kurmalıdır.

LUNA KOMBİ E80 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin elektronik kartında hasar olabildiği anlamına gelir. Tüketici yetkili servis den destek almalıdır.

BRÖTJE KOMBİ ARIZA KODLARI VE AÇILIMLARI

BRÖTJE KOMBİ E10 ARIZA KODU: Bu kod, ortamdaki sıcaklık seviyesini elektronik karta aktarımda görevli olan sensörün arızalı olduğunu gösterir. Sensör tamiri veya değişimi gerekebilir. Tüketici yetkili servis ile irtibat kurmalıdır.

BRÖTJE KOMBİ E28 ARIZA KODU: Bu kod, baca sensörünün arızalı olduğunu gösterir. Bacalı kombilerde bulunan baca sensörü ortamın ve kombinin sıcaklığını kontrol eder ve bunu kartta aktarır. Kombimizde bu hata kodunu gördüğümüzde sensör görevini yapmadığını ya da bağlantıda kopukluk olduğunu gösterir. Tüketici bu durumda yetkili servis den destek almalıdır.

BRÖTJE KOMBİ E25 ARIZA KODU: Bu kod, kalorifer sensöründe sorun olduğu anlamına gelir. Peteklerimizde ısınma konusunda verim alamayız. Bu durumda tüketici yetkili servis den destek almalıdır.

BRÖTJE KOMBİ E50 ARIZA KODU: Bu kod, kombimizin sıcak su veremediği anlamına gelir. Bu durumda sıcak su sensörünün tamiri ya da değişimi gerekebilir. Tüketici kendisi müdahalede bulunmamalı servis den destek almalıdır.

BRÖTJE KOMBİ E110 ARIZA KODU: Bu kod, aşırı ısınma termostatı ve limit termostatı (stm) kombinizin içinde bulunan suyun aşırı ısınmasıyla cihazı bloke ettiği anlamına gelir. Kombimizde bu arıza kodu ile karşılaşırsak kısacası baca sensörünün arızalı olduğunu ya da aşırı ısınma termostatının arızalı olduğunu gösterir. Bu durumda tüketici yetkili servis den destek almalıdır.

BRÖTJE KOMBİ E119 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin su basınç göstergesi olması gereken değerin altında olduğunu gösterir. Kombimizin ihtiyacı olan suyu vermemiz lazım. Kombi basınç göstergesine bakarak 1,5 bara çıkana kadar su aldırmalıyız. Daha sonra kombimiz çalışmaya devam edecektir.

BRÖTJE KOMBİ E133 ARIZA KODU: Bu kod, kombimize gelmekte olan gaz girişinin arızalandığını gösterir. Bu durumda gaz valfinde ya da ana kartta sorun olabilir. Anakartta problem var ise anakart gaz valfine görevini yaptırmaz. Eğer sorun gaz valfinde ise kombiye gaz girişi olmadığını anlarız. Bu vaziyette tüketici kendi müdahalede bulunmamalı yetkili servisden destek almalıdır.

BRÖTJE KOMBİ E130 ARIZA KODU: Bu kod, baca sensöründe sorun olduğu anlamına gelir. Baca sensörü kombi içindeki sıcaklığı ölçüp elektronik kartta aktaran sensöründe aşırı ısınma problemi olduğunu gösterir. Tüketici servis den destek almalıdır.

BRÖTJE KOMBİ E125 ARIZA KODU: Bu kod, kombi içinde bulunan pompa kalorifer tesisatındaki suyu çeviremediği anlamına gelir. Bu durumda ya tesisatta hava vardır ya da kombi aşırı ısınma sayesinde arıza uyarısı veriyor olabilir. Tüketici servis den destek almalıdır.

BRÖTJE KOMBİ E151 ARIZA KODU: Bu kod, elektronik kartta arızanın olduğunu gösterir. Bu durumda kombiye reset atıp bir süre beklemeliyiz. Eğer halen sorun devam ediyor ise yetkili servis den destek alınmalıdır.

BRÖTJE KOMBİ E156 ARIZA KODU: Bu kod, dairenin voltajında düşük olduğunu gösterir. Bu durumda voltaj 220 v gelene kadar kombinize müdahale etmeyiniz. Genel anlamda voltajlarla ilgili sıkıntı yaşanıyorsa kombinizin parçaları hasar görebilir. Tüketici yetkili servisi arayıp voltaj düzenlemeye yarayan regülatör cihazı talep etmelidir.

BRÖTJE KOMBİ E160 ARIZA KODU: Bu kod, hermetik tip kombinizin fan motorunda arıza olduğunu gösterir. Tüketici kendi müdahale etmemeli yetkili servis den destek almalıdır.

BRÖTJE KOMBİ E193 ARIZA KODU: Bu kod, tesisatta hava olduğunu ve buna bağlı olarak da aşırı ısınma durumu yaşattığını gösterir. Tüketici bu durumda yetkili servis ile irtibat kurmalı kendi müdahale etmemelidir.

DOLCEVİTA KOMBİ ARIZA KODLARI VE AÇILIMLARI

DOLCEVİTA KOMBİ E01 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin ateşleme sağlayamadığını gösterir. Bu sebep den dolayı kombinizden verimde alınamaz. Tüketici servis den destek almalıdır.

DOLCEVİTA KOMBİ E02 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin aşırı ısınmasından dolayı kendini bloke ettiğini gösterir. Yani aşırı ısınma termostatının arıza yaptığını anlarız. Tüketici olarak kendimiz müdahalede bulunmamalıyız. Yetkili servis den destek almalıyız.

DOLCEVİTA KOMBİ E03 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin atık gaz sisteminin tam anlamıyla çalışmamasından kaynaklanan arızadır. Kombinizin baca kontrolü gerekir. Baca kontrolünde sorun yoksa fan motorunda ya da prosestatta sorun olabilir. Tüketici olarak kendimiz müdahalede bulunmamalı servis den destek almalıdır.

DOLCEVİTA KOMBİ E06 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin sıcak su sensöründe arıza olduğunu gösterir. Bu durumda kombiniz sıcak su veremez. Kombiniz sıcak su verse bile bir süre sonra suyu soğutacaktır. Tüketicinin yapabileceği bir durum yoktur. Yetkili servis den destek almalıdır.

DOLCEVİTA KOMBİ E05 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin kalorifer sensöründe arıza olduğunu gösterir. Bu sebep den dolayı petekleriniz ısınmaz. Tüketicinin yetkili servis den destek almalıdır.

DOLCEVİTA KOMDİ E10 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin su basınç sensörünün 0.3 barın altında olduğunu gösterir. Yani bu durumda kombinizin suyunun azaldığını anlarız. Tüketici bu vaziyette kombinizin altında bulunan su doldurma vanasını açıp kombinize 1.5 gelecek şekilde su aldırmalısınız. Kombiniz çalışmaya devam edecektir.

DOLCEVİTA KOMBİ E96 ARIZA KODU: Bu kod, dairenize gelen voltajın düşük olduğunu gösterir. Tüketici kendi müdahalede bulunmamalı. Yetkili servis den destek almalı ve voltaj düzenleyicisi olarak bilinen regülatör istenmelidir.

DOLCEVİTA KOMBİ E35 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin ateşleme yaptığını fakat alev almadığını gösterir. Kombinize üç kez reset atmalısınız. Reset attıktan sonra kombiniz halen düzelmiyor ise yetkili servis den destek almanız gerekecektir.

DOLCEVİTA KOMBİ E25/E26 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizde her iki arıza kodundan birini görürsek pompada arıza olduğunu gösterir. Bu durumda kombinizde bir fazla sorunda olabilir. Peteklerde ısınmama sorunu görülebilir. Kombiniz ses yapabilir ya da kombiniz hiç çalışmaya bilir. Bu durumda tüketici arızanın tespiti ve çözümü için yetkili servis den destek almalıdır.

ECO 280Fİ ARIZA KODLARI VE AÇILIMLARI

NEON1 KAPALI, NEON2 AÇIKSA: Kombinizin gaz girişinde arıza olduğunu gösterir. Bu durumda kombiniz ateşleme yapamıyor bu yüzden de verim alamıyorsunuzdur. Gaz grubunda, kartta, iyonizeysen de arıza olabilir. Tüketici yetkili servis den destek almalıdır.

NEON1 KAPALI, NEON2 HIZLI YANIP SÖNÜYORSA: Kombinizin baca işleyişin de arıza olduğunu gösterir. Kombiniz eğer bacalı ise baca sensörün de, hermetik ise hava prosestatı ya da fan motorunda arıza olabilir. Tüketici olarak kendiniz müdahalede bulunmamalı servis den destek almalısınız.

NEON1 KAPALI, NEON2 YAVAŞ YANIP SÖNÜYORSA: Kombinizin su basıncının düşük olduğunu gösterir. Kombinize su aldırma vanasını açarak 1.5 gelene kadar su aldırmalısınız. Daha sonra kombiniz çalışmaya devam edecektir.

NEON1 VE NEON2 YAVAŞ YANIP SÖNÜYORSA: Kombinizin ntc sensör arızası olduğunu gösterir. Bu durumda kombinizde sıcak su arızası meydana gelir. Ya da kalorifer petekleri ısınmaz. Tüketici yetkili servis den destek alması lazım.

NEON1 YAVAŞ YANIP SÖNÜYORSA, NEON2 AÇIKSA: Kombinizde fazla ısınma olduğundan dolayı kendini bloke etmiştir. Limit termostatta arıza olabilir. Tüketicinin müdahale de bulunabileceği bir durum yoktur. Yetkili servis den destek almalıdır.

ENERGY KOMBİ ARIZA KODLARI VE AÇILIMLARI

E01 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin ateşleme işlemini yapmadığını gösterir. Bu durum kombiniz hem sıcak su vermez hem de petekleriniz ısınmaz. Tüketici bu vaziyette yetkili servis den destek almalıdır.

E02 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin fazla ısındığını bundan kaynaklanan bir arıza olduğunu gösterir. Tüketici bu durumda müdahalede bulunmamalı yetkili servis ile iletişime geçmelidir.

E03 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin atık gaz sisteminde bulunan hava akış anahtarında sorun olduğunu gösterir. Hava soğuk ise sert hava koşulları sebebi ile rüzgarın ters üflemesi ile atık gazı kombi aktaramaz bundan dolayı da arıza meydana gelir. Bu durumda hava şartları normal durumda ise hava prosestatı ya da atık gazı dışarıya ulaştıran aynı zamanda temiz havayı dışarıdan içeriye ulaştıran fan motorunda arızanın olduğunu söyleyebiliriz. Tüketici yetkili servis den destek almalıdır.

E05 ARIZA KODU: Bu kod, kalorifer sensöründe arıza olduğunu gösterir. Kombinizin tesisat sensörü arızalı ya da hasar görmüş olabilir. Sensör tamiri ya da değişimi gerekebilir. Tüketici bu durumda kendisi müdahale etmemeli yetkili servis den destek almalıdır.

E06 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin sıcak su vermediğini gösteren arızadır. Sıcak su sensörünün tamiri ya da değişimi gerekebilir. Tüketici bu durumda yetkili servis den destek almalıdır.

E10 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin suyunun bittiğini gösteren arızadır. Kombinizin su aldırma vanasından bar basıncı 1.5 gelene kadar su aldırmanız gerekecektir. Su aldırma işlemi bittikten sonra kombiniz kaldığı yerden çalışmaya devam edecektir.

E25/26 ARIZA KODU: Bu kod, kombimizin ekranında bu kodlardan birini gördüğümüzde pompa da arıza olduğunu anlarız. Tüketicinin kendi müdahalede bulunabileceği durum değildir. Yetkili servis den destek almalıdır.

E35 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin ateşleme yaptığını fakat alev almadığını gösterir. Bu vaziyette kombiye reset atmalı bir süre beklemeliyiz. Hata vermeye devam ediyor ise yetkili servis den destek almalıyız.

E96 ARIZA KODU: Bu kod, dairenize gelen voltajın düşük olduğunu gösterir. Tüketici müdahalede bulunmamalı. Yetkili servis den destek almalı ve voltaj düzenleyici regülatör getirmelerini talep etmelidir.

FALKE KOMBİ ARIZA KODLARI VE AÇILIMLARI

FALKE KOMBİ E01 ARIZA KODU: Bu kod, kombinize gelen gaz girişin yetersiz olduğunu gösterir. Gaz valfinde ya da elektronik kartta arıza olabilir. Bu durumda arızanın tespiti için yetkili servis den destek alınmalıdır.

FALKE KOMBİ E02 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin aşırı ısınma sebebi ile kendini bloke ettiğini gösterir. Tüketicinin kendi müdahalesi uygun olmaz yetkili servis den destek almalıdır.

FALKE KOMBİ E03 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin gaz sıcaklığını elektronik karta aktaran ya da aşırı ısınma termostatında arıza olduğunu gösterir. Bu durumda tüketici kendi müdahale etmemeli. Yetkili servis ile iletişime geçmelidir.

FALKE KOMBİ E05 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin ısınma sensöründe arıza olduğunu gösterir. Kaloriferler ısınmaz. Bu durumda tüketici yetkili servis ile iletişime geçmelidir.

FALKE KOMBİ E06 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin sıcak su sensöründe arıza olduğunu gösterir. Kombiniz sıcak su vermez. Bu durumda tüketici yetkili servis den destek almalıdır.

FALKE KOMBİ E10 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin su basınının 0.3 barın altında olduğunu gösterir. Kombi bu durumda çalışamaz. Tüketici kombinin altında bulunan su aldırma vanasını açarak barın 1.5 gelecek şekilde su aldırmalı. Bu işlemi yaptıktan sonra kombiniz kaldığı yerden çalışmaya devam edecektir.

FALKE KOMBİ E25 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin maximum sıcaklık olduğu anlamına gelir. Birden fazla sorun olabilir. Kalorifer filtresi tıkalı, pompa sıkışık, eşanjör kireçli ya da üç yollu vana konum değiştiriyor olabilir. Bu durumda tüketici kendi müdahale de bulunmamalı yetkili servis den destek almalıdır.

FALKE KOMBİ E35 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin ateşleme yaptığını fakat alev almadığını gösterir. Bu durumda tüketici kombiyi reset atıp bir süre beklemelidir. Halen arıza devam ediyor ise yetkili servis den destek alınmalıdır.

LAMBERT KOMBİ ARIZA KODLARI VE AÇILIMLARI

E01 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin ateşleme işlemini gerçekleştirmediğini gösterir. Bu sebep den dolayı sıcak su alamazsınız. Ve kalorifer peteklerinde ısınma gerçekleşmez. Bu durumda tüketici kombiye 3 kere reset atmalı ve bir süre beklemelidir. Halen arıza vermeye devam ediyor ise yetkili servis den destek alınmalıdır.

E02 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin aşırı ısınma termostatının hata verdiğini gösterir. Bu durumda kombiniz bloke olmuştur. Tüketici kendi müdahale yapamaz yetkili servis den destek almalıdır.

E03 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin atık gaz sisteminin arızalı olduğunu gösterir. Kombiniz bacalı sistem ise bacanın yerinden çıkmış olabilir. Sorunun çözümü için tüketici servis ile iletişime geçmelidir.

E05 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin kalorifer tesisat sensörünün arızalandığını gösterir. Bu sorun genellikle kış mevsiminin gelmesi ile ortaya çıkar. Tüketici bu durumda yetkili servis den destek almalıdır.

E06 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin sıcak su sensörünün arızalandığını gösterir. Kombiniz sıcak su veremez. Kombinizin su basınını kontrol etmelisiniz. Su basını normal konumda ise sıcak su sensörünün tamiri ya da değişimi gerekebilir. Tüketici servis ile iletişime geçmelidir.

E10 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin su basının düşük olduğu anlamına gelir. Kombinizin alt kısmından su aldırma kısmında 1.5 gelecek şekilde su basılmalıdır. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra kombiniz kaldığı yerden çalışmaya devam edecektir.

E25/26 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin pompasında arıza olduğunu gösterir. Bu da birkaç probleme yol açabilir. Petekler ısınmayabilir, cihazdan ses gelebilir, sıcak su alamayabiliriz. Bu sorunun çözümü için tüketici yetkili servis den destek almalıdır.

E35 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin ateşleme yaptığını fakat alev almadığını gösterir. Bu durumda tüketicinin yapabileceği bir şey yoktur. Yetkili servis den destek alınmalıdır.

E96 ARIZA KODU: Bu kod, kombinize gelen voltajların düşük olduğunu gösterir. Bu durumda tüketici müdahale edemez. Yetkili servis ile iletişime geçilmeli ve voltajı düzenlemeyi sağlayan regülatörü getirmelerini talep etmeliyiz.

LAMBERT ATTİVO KOMBİ ARIZA KODLARI VE AÇILIMLARI

LAMBERT ATTİVO E01 ARIZA KODU: Bu kod, kombinize gelen gaz girişinde arıza olduğunu gösterir. Bu durumda kombiniz ateşleme yapamaz. Bu sebep den dolayı da verim alamayız. Ana kartta ya da gaz valfinde arıza olabilir. Tüketici bu durumda kendi müdahale de bulunmamalı yetkili servis den destek almalıdır.

LAMBERT ATTİVO E02 ARIZA KODU: Bu kod, kombiniz fazla ısındığından dolayı bloke olduğu anlamına gelir. Limit termostatı arızalanmış da olabilir. Tüketicinin kendi müdahalesi olamaz. Yetkili servis den destek almalıdır.

LAMBERT ATTİVO E05 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin tesisatını ısıtmada görevli olan sensörün arızalandığını gösterir. Kalorifer petekleri ısınmaz. Bu durumda sensör tamiri ya da değişimi gerekebilir. Tüketici yetkili servis ile irtibat kurmalıdır.

LAMBERT ATTİVO E03 ARIZA KODU: Bu kod, baca tip kombilerinizin baca sensörünün hasar gördüğünü gösterir. Bu durumda kombinin ve ortamın ısısını ölçmeye yarayan sensör işlevini gerçekleştiremez. Elektronik kartta hasar meydana gelebilir. Tüketicinin müdahale etmemesi ve yetkili servis den destek alması gerekir.

LAMBERT ATTİVO E06 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin sıcak su vermediğini gösterir. Sıcak su sensörün hasar gördüğünü anlarız. Sensörün tamiri ya da değişimi gerekebilir. Bu durumda tüketici yetkili servis den destek almalıdır.

LAMBERT ATTİVO E10 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin su basının düşük olduğunu gösterir. Bu durumda tüketici su basınını 1.5 gelecek şekilde su basması gerekecektir. Kombinizin alt kısmında bulunan su açma vanası bulunmaktadır. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra kombiniz kaldığı yerden çalışmaya devam edecektir.

LAMBERT ATTİVO E25 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizi aşırı ısınmasından dolayı kendini kullanım dışı yaptığını gösterir. Bu durum birçok arızaya da sebep olabilir. Kod filtrelerin tıkanması, ana eşanjörün kireçlenmesi, pompanın sıkışması ya da üç yollu vananın konum değiştirmesi gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Tüketici arıza tespiti ve arızanın çözümü için yetkili servis den destek almalıdır.

LAMBERT ATTİVO E35 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin alev almadığını gösterir. Bu sorunda kombiye gelen gaz vanaların açık olup olmadığı kontrol edilmesi lazım. Eğer vanalar açık durumda ise kombiye birkaç kere reset atılmalı halen düzelme gözükmüyor ise yetkili servis den destek alınmalıdır.

LUNA KOMBİ ARIZA KODLARI VE AÇILIMLARI

LUNA KOMBİ E02 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin aşırı ısınma termostatının ya da limit termostatında arıza olduğunu gösterir. Kombinizin içindeki su aşırı ısınır ve cihazınızı bloke edebilir. Tüketici hasarı tespit ve çözümü için yetkili servis den destek almalıdır.

LUNA KOMBİ E01 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin gaz girişinde sorun olduğunu gösterir. Gaz valfinde veya ana kartta hasar meydana gelmiş olabilir. Bu sebep den dolayı kombiniz den verim alamayız. Tüketicinin hasar tespit ve çözümü içi kendi müdahale etmemeli yetkili servis den destek almalıdır.

LUNA KOMBİ E03 ARIZA KODU: Bu kod, bacalı kombilerde baca sensörün de hasar olduğunu görürüz. Baca sensörü ortam sıcaklığını ve kombinin iç sıcaklığını ölçmede ve elektronik karta bildirmede görevlidir. Bu durumda tüketici kendi müdahale bulunmamalı destek için servisi çağırmalıdır.

LUNA KOMBİ E05 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin tesisat sensörün de sorun olduğunu gösterir. Sensör değişimi gerekebilir. Tüketici yetkili servis den destek almalıdır.

LUNA KOMBİ E06 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin sıcak su sensörün de problem olduğunu gösterir. Kombiniz sıcak su veremez. Sensör tamiri ya da değişimi gerekebilir. Tüketici destek için servis çağırmalıdır.

LUNA KOMBİ E25 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin aşırı ısındığını gösteren arızadır. Eşanjör tıkalı, kalorifer filtresi tıkalı, pompa sıkışık ya da üç yollu vana konum değiştiriyor olabilir. Arızanın tespiti ve çözümü için tüketici servis çağırmalıdır.

LUNA KOMBİ E10 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin su basının olması gerekende düşük olduğunu gösterir. Kombinizin altında bulunan su doldurma vanasını açarak barın 1.5 gelecek şekilde doldurmanız gerekecektir. İşlemi yaptıktan sonra kombiniz kaldığı yerden çalışmaya devam edecektir.

LUNA KOMBİ E35 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin ateşleme yaptığını fakat alev almadığını gösteren arızadır. Bu durumda tüketici kendi müdahale etmemeli destek için servis çağırmalıdır.

LUNA KOMBİ E80 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin ana kartında hasar meydana geldiğini gösterir. Tüketici müdahalede bulunmamalı destek için servis çağırmalıdır.

LUNA KOMBİ E97 ARIZA KODU: Bu kod, kombinize gelen elektrik voltajların düşük olduğunu gösterir. Bu durumda voltajları düzenleyen regülatör olması gerekir. Bu sorunun çözümü için tüketici servis çağırmalıdır.

LUNA KOMBİ E98/99 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin ekranında bu iki koddan biri belirir ise elektronik kartta hasar meydana geldiğini anlarız. Destek için de tüketici yetkili servis çağırmalı kendi müdahalede bulunmamalıdır.

BAYMAK STAR KOMBİ ARIZA KODLARI VE AÇILIMLARI

E10 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin daire sıcaklığını ana karta aktaran sensörün arızalandığını gösterir. Sensör görevini gerçekleştiremiyordur. Destek için tüketici servis çağırmalıdır.

E20 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin kalorifer sensöründe arıza meydana geldiğini gösterir. Bu vaziyette petekler ısınmaz. Sensörün tamiri ya da değişimi gerekebilir. Tüketici yetkili servis den destek almalıdır.

E28 ARIZA KODU: Bu kod, bacalı kombilerde baca sensörünün görevini yapamadığının hatasını vermektedir. Bu durumda sensör ortamın sıcaklığını aynı zamanda kombinin iç sıcaklığını elektronik karta iletemez. Sorunun çözümü için yetkili servis çağırılması gerekir.

E50 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin sıcak su sensöründe arıza meydana geldiğini gösterir. Kombi bu durumda sıcak su veremez. Sensör değişimi gerekebilir. Tüketici kendi müdahalede bulunmamalı yetkili servis den destek almalıdır.

E110 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin aşırı ısınma dolayısı ile kendini kullanıma kapattığını gösterir. Aşırı ısınma termostatında hasar meydana geldiğini söyleyebiliriz. Bu durumda tüketici destek için servis çağırmalıdır.

E119 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin su basının olması gerekenden düştüğünü gösterir. Bu durumda kombinizin alt kısmında bulunan su açma vanasından 1.5 gelecek şekilde su basmanız gerekecektir. Bu işlemi yaptıktan sonra kombiniz kaldığı yerden çalışmaya devam edecektir.

E125 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin içinde yer alan pompanın kalorifer tesisatındaki suyu çevirmediğini gösterir. Sorunun tespiti ve çözümü için tüketici yetkili servis çağırmalıdır.

E130 ARIZA KODU: Bu kod, ortam sıcaklığını kombinize aktaran sensörün arızalandığını gösterir. Bu durumda sensör fazla ısınmış da olabilir. Tüketici destek için servis çağırmalıdır.

E133 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin ateşleme yapmadığını ve alev oluşturmadığını gösterir. Bu durumda gaz vanaları kontrol edilmeli ve açık konuma getirilmelidir. Sorun tespit edilemezse destek için yetkili servis çağırılmalıdır.

E151 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin elektronik kartında sorun olduğunu gösterir. Bu durumda tüketici kendi müdahalede bulunmamalı yetkili servis den destek almalıdır.

E156 ARIZA KODU: Bu kod, kombinize gelen voltajın düşük olduğunu gösterir. Tüketici olarak yapabileceğimiz bir işlem yoktur. Voltajları düzenleyen regülatör lazımdır. Bu sebep den dolayı yetkili servisin çağırılması şarttır.

E160 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin yanma için gereken havayı dışarıdan alan ve kötü gazı dışarıya aktaran fan motorunda arıza olduğunu gösterir. Kombi bu durumda ses çıkarabilir ya da çalışmayı durdurabilir. Tüketici destek için servis çağırmalı kendi müdahale etmemelidir.

E193 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin tesisatında hava olduğunu gösterir. Hava oluşumu gerçekleştiği için kombide aşırı ısınma meydana gelebilir. Tüketici destek için yetkili servis çağırmalıdır.

Baymak HT Yoğuşmalı Arıza Kodları

10E Arıza Kodu: Dış ortam sıcaklık sensörü arızası
20E Arıza Kodu: Merkezi ısıtma devresi NTC sensörü arızası
Kalorifer NTC sini değiştirin.
28E Arıza Kodu: Baca NTC sensörü arızası
Emniyet NTC değiştirin.
50E Arıza Kodu: Kullanım suyu devresi NTC sensör arızası
Sıcaksu NTC sini değiştirin.
60E Arıza Kodu: Oda termostatı sensör arızası
Oda termostatını değiştirin.
62E Arıza Kodu: Elektronik kart yazılım versiyonu arızası
Elektronik Kart elektrik voltajından sistemde hata oluşmuştur.
Tekrar yazılım atınız.
88E Arıza Kodu: Elektronik kart ile AVS 77 kontrol ünitesi arasında haberleşme arızası
Kombiyi Resetleyin Max. 5 defa
95E Arıza Kodu: AVS 77 kontrol ünitesi saati arızası
Kombiyi resetleyin Max. 5 defa
110E Arıza Kodu: Emniyet termostatı arızası
Kombinin Panelinde bulunan OK tuşuna 2 defa basınız sorun devam ederse,
Kombiye 30 dak. bekleyin resetleyin. Tekrarlarsa bizimle irtibata geçiniz.
119E Arıza Kodu: Hidrolik basınç anahtarı arızası
Kombinin su basıncı yetersiz. Tavsiye ettiğimiz deger 1,5 ile 2.0 arasında olmasıdır.
125E Arıza Kodu: Sistemde su olmaması veya hava olması
Kombinin Panelinde bulunan OK tuşuna 2 defa basın sorun çözülür.
127E Arıza Kodu: Anti-leyjoner fonksiyonu devrede
Bu Sinyal geçicidir ve bu fonksiyon sona erdiğinde otomatik olarak kaybolur
130E Arıza Kodu: Baca NTC sensörü aşırı ısınması
Kombinin Panelinde bulunan OK tuşuna 2 defa basın sorun çözülür.
131E Arıza Kodu: 125E veya 130E arızaları sonrasında kombi elektriğinin kesilmesi
Kombinin Panelinde bulunan OK tuşuna 2 defa basın sorun çözülür.
133E Arıza Kodu: Gaz yetersiz uyarısı
Kombinizin yanında bulunan gaz vanasının açık olduğundan emin olun.
Kombinin Panelinde bulunan OK tuşuna 2 defa basın sorun çözülür.
151E Arıza Kodu: Kombi kontrol kartı arızası .Ateşleme elektrodunun pozisyonunu kontrol ediniz
155E Arıza Kodu: Maksimum reset denemesinin aşılması (n°5)
Kombi üzerindeki ”RESET” düğmesine basınız.
156E Arıza Kodu: Düşük veya yüksek voltaj uyarısı
Enerji beslemesi voltaj değeri normal değere dönünceye kadar bekleyiniz.
Resetleme işlemi cihaz tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
Tavsiyemiz Kombinize Regülator takınız.
160E Arıza Kodu: Fan arızası
Kombinizin fan motoru arızalı
193E Arıza Kodu: Sistemin hava yapması .Bu Sinyal geçicidir ve bu fonksiyon sona erdiğinde otomatik olarak kaybolur.

Baymak Brötje Quasar Arızaları Kodları

Baymak QUASAR 24 Fi
Baymak QUASAR 24 i
30° Derece Işığı: Gaz blokaj göstergesi
40° Derece Işığı: Aşırı Isı Termostat Devresi Açık
50° Derece Işığı: Fan Arızası ya da Baca Termostat Devresi Açık
60° Derece Işığı: Su Eksikliği veya Pompa Arızası
70° Derece Işığı: Kullanım Suyu Sensör Arızası
80° Derece Işığı: Isıtma Devresi Sensör Arızası

Baykan Kombi Arıza Kodları

E 01 veya LED 80°
YANMAMA DURUMUNDA YA DA BLOKE OLMA DURUMUNDA ORTAYA ÇIKAN SEMBOL
E 02 veya LED 60°
HAVA BASINÇÖLÇERİN BOZULDUĞUNA DAİR KOD
E 03 veya LED 30°
ISITMA TERMOSTATSININ ESKİDİĞİNİ BİLDİREN KOD
E 04 veya LED 40°
ÇEŞME SUYU TERMOSTATSININ ESKİDİĞİNİ BİLDİREN KOD
E 08 veya LED 50°
YETERSİZ TESİSAT BASINCI KODU
E 09 veya LED 70°
GÜVENLİK TERMOSTATININ DEVREYE GİRMESİ İLE İLGİLİ KOD
E 06 veya LED 70°
GÖNDERİLEN SUYUN SICAKLIĞININ 90°C’Yİ AŞMASI İLE İLGİLİ KOD
E 05 veya LED 30° + LED 40°
MODÜLATÖR (KİPLEYİCİ)DE GÖRÜLEN ANORMALLİKLER İLE İLGİLİ KOD
E 07 veya LED 80° + LED 60°
POMPADA GÖRÜLEN ANORMALLİK İLE İLGİLİ KOD

ALARKO SERENA Arıza Kodları

[E01] Alev Yok- Kombideki gaz vanasının ve gaz saatinin açık olduğundan ve gaz geldiğinden emin olun.
[E02] Limit Termostat Arızası
[H20] Su Basıncı Arızası
[E05] Isıtma Sensörü Arızası
[E06] Kullanım Suyu Sensörü Arızası
[E14] Diferansiyel Fark Basınç Anahtarı Arızası
[E22] Parametre Programlama İsteği
[E35] Alev Algılama Arızası

ARİSTON Kombi arıza Kodları

101 Aşırı ısınma
501 Alev yok
103 Yetersiz dolaşım
104 Yetersiz dolaşım
105 Yetersiz dolaşım
106 Yetersiz dolaşım
107 Yetersiz dolaşım
111 Yetersiz dolaşım “Doldurma tuşuna bas”
601 Egzoz dumanı tahliye arızası
305 P.C.B. arızası – Elektronik kart arızası
306 P.C.B. arızası – Elektronik kart arızası
307 P.C.B. arızası – Elektronik kart arızası
607 Anakart arızası – Hava Sirkülasyonu
677 Anakart arızası – Fan arızası

Airfel kombi arıza kodları

C 20 – Kalorifer gidiş sensörü arıza kodu
Kalorifer gidiş borusu üzerinde bulunan NTC sensörünün arıza yapması veya kısa devre oluşması sonucu anakart bu arızayı verir. Sıfırlama tuşu bu kodda görev yapamaya bilir.
C 40 – Kalorifer dönüş sensörü uyarısı
Kalorifer dönüş borusu üzerinde bulunan NTC sensörünün arıza yapması veya kısa devre oluşması sonucu anakart bu arızayı verir. Sıfırlama tuşu bu kodda görev yapamaya bilir.
C 28 – Baca gazı sensörü arıza kodu
Baca gazı sensörünün arızalı olduğunu ve baca gazı sıcaklığını okuyamadığını gösteren hatadır. Sıfırlama tuşu bu kodda görev yapamaya bilir.
C 78 – Basınç sensörü hatası
Basınç sensörünün arızalı olduğunu ve su basıncını okuyamadığını gösteren hatadır. Sıfırlama tuşu bu kodda görev yapamayabilir.
C 50 – Kullanım suyu sensörü arıza kodu
Plakalı eşanjör üzerinde bulunan NTC sensörünün arıza yapması veya kısa devre oluşması sonucu anakart bu arızayı verir. Sıfırlama tuşu bu kodda görev yapamaya bilir.
C1 05 – Hava atma programı aktif
Hava atma programının çalıştığını gösterir. Bu kodda anahtar işareti belirir ve bir süre sonra kendiliğinden normale döner.
C1 11 – Güvenlik sıcaklık seviyesi aşıldı
Isı sensörleri üzerinden okunan değer limiti aşmışsa bu hata kodu verilir. Sıfırlama tuşunu kullanınız ve cihazın devreye girmesini bekleyiniz.
C1 10 – Limit termostat devrede
Kalorifer gidiş suyunun 93°C olduğu veya aştığı durumlarda limit termostat emniyet açısından devreye girerek kombiyi kapatır ve bu arızayı verir. Sıfırlama tuşunu kullanınız ve kombinin devreye girmesini bekleyiniz.
C1 33 – Ateşleme hatası
Brülörde alev oluşumunda veya kontrolünde sorun olduğunda anakart bu hatayı verir. Sıfırlama tuşunu kullanınız ve cihazın devreye girmesini bekleyiniz.
C1 17 – Su basıncı yüksek arıza kodu
Kalorifer devresinde ki su basıncının yüksek olduğunu gösterir (2,5 bar ve yukarısı için). Kombinin suyunu LCD ekranda su basınç değeri 1.5 olana kadar boşaltın.
C1 18 – Su basıncı düşük
Kalorifer devresinde ki su basıncının düşük olduğunu gösterir.
C1 54 – Kalorifer dönüş suyu sıcaklığı kalorifer gidişten yüksek arıza kodu
Bu hata kodu geçicidir. Bir süre sonra kombi normal çalışmaya devam eder.
C1 29 – Fan arızası
Fan çalışmaya başlamazsa bu hatayı verir.
C1 30 – Baca gazı güvenlik sıcaklığı aşıldı
Baca gazı sıcaklığının 80-90°C olduğunu gösterir. Baca tıkandığında veya yoğuşma suyu giderinde bir tıkanma var ise bu hata oluşabilir.
C1 56 – Hatalı besleme voltajı arıza kodu
Karta giden besleme voltajında bir sorun olduğunda bu hata verilir

PROTHERM PANTHER Kombi Arıza Kodları

F0- Kalorifer sistemindeki suyun azalması
F1- Alev oluşmaması arızası
F2- Kalorifer gidiş suyu sensörü arızası
F3- Cihazın aşırı ısınması arızası
F5- Dış hava sensörü arızası

DEMİRDÖKÜM ADEN VE SOLARİS Kombi Arıza Kodları

F0- Isıtma devresi (CH) sistemi düşük basınçta
F1- Aşırı ısınma emniyet termostatı hatası
F2- Kullanım suyu devresi (DHW) sıcaklık sensörü hatası
F3- Isıtma devresi (CH) sıcaklık sensörü hatası
F4- Alev başlığı (İyonizasyon) hatası (reset gerektirir)
F5- Prosestat veya baca sensörü hatası
F6- Dış hava sensör hatası OC Dış hava sensörü bağlandı ve OTC hazır (her zaman yanmaz) CC Dış hava sensörü iptal edildi sinyali

ECA Confeo dijital ve Confeo Premix Kombi Arızaları

t 6. Arıza Kodu: Baca gazı sensörü arızası (açık devre)
t 6 Arıza Kodu: Baca gazı sensörü arızası (kısa devre)
t 2 Arıza Kodu: Baca gazı aşırı sıcaklık uyarısı
E 4 Arıza Kodu: Diferansiyel hava basınç anahtarı uyarısı (kısa devre)
E 5 Arıza Kodu: Diferansiyel hava basınç anahtarı uyarısı (açık devre)
E 3 Arıza Kodu: Aşırı sıcaklık kilitlenmesi (limit termostat)
t 1 Arıza Kodu: Aşırı sıcaklık uyarısı (elektronik limit)
t 3. Arıza Kodu: Merkezi ısıtma sıcaklık sensörü arızası (açık devre)
t 3 Arıza Kodu: Merkezi ısıtma sıcaklık sensörü arızası (kısa devre)
t 5. Arıza Kodu: Kullanım suyu sıcaklık sensörü arızası (açık devre)
t 5 Arıza Kodu: Kullanım suyu sıcaklık sensörü arızası (kısa devre)
t 7 Arıza Kodu: Dış hava sıcaklık sensörü arızası (kısa devre)
E 1 Arıza Kodu: Alev yok kilitlenmesi
E 2 Arıza Kodu: Yanlış alev sinyali hatası
d 1 Arıza Kodu: Alev devresi arızası
C1 Arıza Kodu: Ana kart ile iletişim kesintisi uyarıcı
a 1 Arıza Kodu: Ana kartta düşük voltaj uyarısı
p 1 Arıza Kodu: Düşük su basınç uyarısı
y 1 Arıza Kodu: Gaz valfi devresi arızası ( bu arızanın 4 5 sebebi var bakmadan anlaşılmaz ama gaz valfi veya iyon sorunu diyor )

Falke Kombi Arıza Kodları

E01 Gaz beslemesi – blokajı arızası
E02 Emniyet termostat sensoru
E03 Baca termostat sensoru / baca basınc sensoru arızası
E05 Isıtma devresi NTC sensor arızası
E06 Kullanım suyu devresi NTC sensor arızası
E10 Duşuk su basıncı Sistemdeki su basıncının uygun değerde olup olmadığını kontroledin.
E25 Maximum sıcaklık uyarısı
E35 Alev oluşumu arızası

Bosch Gazlı, Yoğuşmalı Kombi (Bosch Classic Condense)

A7 Arıza Kodu: Sıcak kullanım suyu sensörü (DHW-NTC) arızalı.
Kullanım suyu sıcaklık sensörünü ve bağlantı kablosunu kontrol edin.
(Sıcaksu NTC sini değiştirin.)
A8 Arıza Kodu: BUS iletişiminde kesinti.
Bağlantı kablosunu ve termostatı kontrol edin.
b1 Arıza Kodu: Kod anahtarı algılanmıyor.
Kod anahtarını yerine doğru takın, numarasını kontrol edin, gerekirse değiştirin.
b2 veya b3 Arıza Kodu: Dahili hata.
C6 Arıza Kodu: Fan çalışmıyor.
Fan Motoru Arızalı Değiştirin.
CC Arıza Kodu: Dış hava sensörü algılanmıyor.
Dış hava termostatını ve bağl. kablosunu kontrol edin.
d3 Arıza Kodu: 8 ve 9 köprüsü eksik veya harici sıcaklık limitörü devreye girmiş.
Soket yerine oturmamış, köprü eksik, yerden ısıtma sıcaklık sınırlayıcısı devreye girmiş.
d5 Arıza Kodu: Harici (extern) sıcaklık sensörü arızalı (Denge kabı).
Harici (extern) sıcaklık sensörünü ve kablolarını kontrol edin.
E2 Arıza Kodu: Gidiş suyu sıcaklık sensörü arızalı.
Sıcaklık sensörünü değiştirin.
E9 Arıza Kodu: Isı bloğundaki emniyet termostatı (STB), atık gaz emniyet sensörü veya düşük basınç emniyet şalteri devreye girmiş.
EA Arıza Kodu: Alev algılanmıyor.
Kombinizin Gaz giriş vanası açık mı ? Gaz giriş basıncını, şebeke bağlantısını, ateşleme elektrodu ve kablosunu, iyonizasyon elektrodu ve kablosunu, atık gaz borusunu ve CO2 kontrol edin.
F0 Arıza Kodu: Dahili hata.
F1 Arıza Kodu: Dahili hata.
F7 Arıza Kodu: Cihaz kapandığı halde alev algılanmaya devam ediyor.
Elektrodları kontrol edin. Atık gaz yolu açık mı? Anakart nemli olup olmadığını kontrol edin.
FA Arıza Kodları: Gaz kesildiği halde alev algılanmaya devam ediyor.
Iyonizasyon elektrodunu ve gaz armatürünü kontrol edin. Kondens suyu sifonunu temizleyin.
Fd Arıza Kodları: Yanlışlıkla vede uzun süreli olarak reset butonuna basılmış.
Reset butonuna tekrar basın.

Buderus Heiztecnihnik Arıza Kodları

1 Arıza Kodu: Baca Çekişi Yok
Bacalı ise bacanızı kontrol edin, Hermatik ise Fan Motorunuzu veya Prosostat parçasını kontrol edin.
2 Arıza Kodu: Aşırı Isınma
Kombinin sisteminde hava var, sirkülasyon motorundan havasını alın.
3 Arıza Kodu: Alev Oluşmuyor
Kombinize gaz gelmiyor. Gaz vanasını kontrol edin ocağınızı yakarak dairenize gaz geldiginden emin olun. Uzun süre kombi kapalı kalmış ise Resetyapın kombinize 3 defa tekrarlayın.
4 Arıza Kodu: İstenilen Sıcaklığa Geldi
Kombinizin altında varsa vanaları kontrol edin. Radyatör musluklarınızın en az 3 tanesi açık olması gerekir.
Peteklerinizin havalarını alın.
5 Arıza Kodu: Kullanma Suyu 85 Derece
Üç yollu vananız arızalı kalorifer bölümüne su kaçırıyor.
6 Arıza Kodu: Alev Oluşmadı (İyonizasyon Arızası)
3 Defa resetleyin halen arıza devam ediyorsa Kombinizin Anakartı Arızalı.
7 Arıza Kodu: Bacada Tıkanma Var
Kombiniz bacalı ise bacanızı kontrol edin ve 20 dakika bekledikten sonra resetleyin. Hermatik ise kombinizin Prosostat arızalı.
8 Arıza Kodu: Sigorta Arızası
Kombizin Anakart üzerinde bulunan sigortaları arızalı Şefaf kapaktan göreceksiniz ki içinde yedek sigortaları fabrika tarafından verilmiştir.
Değiştirerek kombinizi Resetleyin.
9 Arıza Kodu: Computer Arızası
Kombinizin Anakart Arızalı.
E Arıza Kodu: Gerilim Çok Düşük
(-) Arıza Kodu: Isıtma Devrede Kombinizin herşeyi normal

Buderus Logamax u052-24/28K Arıza Kodları

CL Arıza Kodu: Sıcak kullanım suyu sıcaklık sensörü arızalı (Logamax UOS2-24/28K)
Çözüm: Kullanım suyu sıcaklık sensörünü ve bağlantı kablosunu kontrol edin.
SH Arıza Kodu: EMS işletiminde kesinti
Çözüm: Bağlantı kablosunu ve termostatı kontrol edin.
CL Arıza Kodu: Kullanım suyu sıcaklık sensörü doğru monte edilmemiş (Logamax UOS2-24/28K).
Çözüm: Montaj yerini kontrol edin, sensörü sökün ve ısı transfer macunu sürerek yeniden monte edin.
CP Arıza Kodu: Boyler sensörü algılanmıyor.
Çözüm: Boyler sensörünü ve bağlantı kablosunu kontrol edin.
9C Arıza Kodu: Kod anahtarı algılanmıyor.
Çözüm: Kod anahtarını yerine doğru takın, numarasını kontrol edin, ölçün, gerekirse değiştirin.
3A Arıza Kodu: Dif. basınç şalteri işletme esnasında açıyor (Fan devir hızı sağlanamıyor).
Çözüm: Dif. basınç şalterini, atık gaz tahliyesini ve fanı kontrol edin.
QP Arıza Kodu: Dif. basınç şalteri sükunet halinde açmıyor.
Çözüm: Dif. basınç şalterini kontrol edin.
3C Arıza Kodu: Dif. basınç şalteri kapatmıyor.
Çözüm: Dif. basınç şalterini ve atık gaz tahliyesini kontrol edin.
– Arızası: Dış hava termostatı algılanmıyor.
Çözüm: Dış hava termostatını ve bağlantı kablosunu kontrol edin.
2E Arıza Kodu: Isıtma tesisatı su basıncı düşük.
Çözüm: Su basıncını kontrol edin, gerekiyorsa tamamlayın. (Tavsiye Ettigimiz 1.5 ile 2.0 Arasında Olmasıdır.)
8Y Arıza Kodu: 8 – 9 köprüsü algılanmıyor.
Çözüm: Soket yerine oturmamış, köprü eksik, yerden ısıtma sıcaklık sınırlayıcısı devreye girmiş.
2P Arıza Kodu: Isıtma devresinde ani veya çok hızlı sıcaklık yükselmesi.
Çözüm: Pompa ve by-pass hattını kontrol edin.
4Y Arıza Kodu: Gidiş suyu sıcaklık sensörü arızalı.
Çözüm: Sıcaklık sensörünü ve bağlantı kablosunu kontrol edin.
4C Arıza Kodu: Emniyet termostatı (STB) devreye girmiş.
Çözüm: Tesisat basıncını, sıcaklık sensörünü, pompayı, elektronik kart sigortasını kontrol edin kombinin içindeki havasını alın.
6A Arıza Kodu: Alev algılanmıyor.
Çözüm: Gaz giriş vanası açık mı ? Gaz giriş basıncını, şebeke bağlantısını, ateşleme elektrodu ve kablosunu, iyonizasyon elektrodu ve kablosunu kontrol edin.
EC Arıza Kodu: Dahili hata
Çözüm: Elektrik soket kontaktlarını, ateşleme kablolarının bağlantılarını kontrol edin, eger sorun devam ediyorsa elektronik kartı değiştirin.
EL Arıza Kodu: Referans gerilimi (dahili düşük voltaj) hatalı
Çözüm: Elektronik kartı değiştirin.
6C Arıza Kodu: Cihaz kapandığı halde alev algılanmaya devam ediyor.
Çözüm: Elektroda su gelmiş olabilir, Elektrodu kablosuyla birlikte değiştirin.
6C Arıza Kodu: Gaz kesildiği halde alev algılanmaya devam ediyor.
Çözüm: Gaz armatürü kablo bağlantılarını ve gaz armatürünü kontrol edin, elektrod setini kontrol edin, gerekirse değiştirin.
EP Arıza Kodu: Yanlışlıkla uzun süreli reset butonuna basılmış (30 saniyeden Fazla Basılmış).
Çözüm: Reset butonuna tekrar basın. Tekrar aynı arızaya geçerse reset butonunu kontrol edin.

ECA Fortius Dijital Fortius Plus ve CALORA Arıza Kodları

t 6. Arıza Kodu: Baca gazı sensörü arızası (açık devre)
t 6 Arıza Kodu: Baca gazı sensörü arızası (kısa devre)
t 2 Arıza Kodu: Baca gazı aşırı sıcaklık uyarısı
E 4 Arıza Kodu: Diferansiyel hava basınç anahtarı uyarısı (kısa devre)
E 5 Arıza Kodu: Diferansiyel hava basınç anahtarı uyarısı (açık devre)
E 3 Arıza Kodu: Aşırı sıcaklık kilitlenmesi (limit termostat)
t 1 Arıza Kodu: Aşırı sıcaklık uyarısı (elektronik limit)
t 3. Arıza Kodu: Merkezi ısıtma sıcaklık sensörü arızası (açık devre)
t 3 Arıza Kodu: Merkezi ısıtma sıcaklık sensörü arızası (kısa devre)
t 5. Arıza Kodu: Kullanım suyu sıcaklık sensörü arızası (açık devre)
t 5 Arıza Kodu: Kullanım suyu sıcaklık sensörü arızası (kısa devre)
t 7 Arıza Kodu: Dış hava sıcaklık sensörü arızası (kısa devre)
E 1 Arıza Kodu: Alev yok kilitlenmesi
E 2 Arıza Kodu: Yanlış alev sinyali hatası
d 1 Arıza Kodu: Alev devresi arızası
C1 Arıza Kodu: Ana kart ile iletişim kesintisi uyarıcı
a 1 Arıza Kodu: Ana kartta düşük voltaj uyarısı
p 1 Arıza Kodu: Düşük su basınç uyarısı
y 1 Arıza Kodu: Gaz valfi devresi arızası

İmmergas Arıza Kodları

Uzaktan Kumanda Kodları
E64 Arıza Kodu: Seçici düğme 1 doğru konumda değil
C ON Arıza Kodu: Oda termostatı/Uzaktan kumanda kombiye bağlı değil
E 65 Arıza Kodu: Seçici düğme 11 doğru konumda değil
E 66 Arıza Kodu: Oda termostatını sıcaklık ölçme sensörü arızalıdır.
Kombi Arıza Kodları
E 01 Arıza Kodu: Yanma arızası
E 02 Arıza Kodu: Aşırı sıcaklık emniyet termostatı devreyi kapatmış
E 03 Arıza Kodu: Baca gazı termostatı devrede
E 05 Arıza Kodu: Kalorifer sensörü arızalı
E 06 Arıza Kodu: Kullanım suyu sensörü arızası
E 07 Arıza Kodu: Baca gazı test konumu arızası
Bacanızın çekiş gücü düşük kontrol edin.
E 10 Arıza Kodu: Yetersiz su basıncı
E 11 Arıza Kodu: Hava prosestatı arızası
E 14 Arıza Kodu: Alev kontrol elektrotu arızası
E 31 Arıza Kodu: Uzaktan kontrol cihazı uyum sağlayamıyor.

Protherm Kombi Lynx Arıza Kodları

F1 Arıza Kodu: Aşırı Isınma Emniyet Hatası
F2 Arıza Kodu: Kullanım Suyu Sensör arızası
Kombinizin Sıcaksu NTC sini değiştirin ve Reset Yapınız.
F3 Arıza Kodu: Tesisat Gidiş Suyu NTC Sensör Arızası
Kombinizin Kalorifer gidiş NTC sini değiştirin ve Reset Yapın.
F4 Arıza Kodu: Gaz Yokluğu veya İyonizasyon Hatası
F5 Arıza Kodu: Hava Akışı Hatası
Kombizin Peteklerinde bulunan havalarını kontrol edin uzun süreli çalışmamış ise cihazın Sirkülasyon motoru sıkışık olabilir gevşeterek Su basıncını tamamlayarak Reset yapın.
F6 Arıza Kodu: Tesisat Dönüş Suyu NTC Sensör Arızası
Kombinizin Kalorifer dönüş NTC sini değiştirin ve Reset yapın.
F9 Arıza Kodu: Hava Akış Swichi Kontak Hatası
Bu arıza kodu lodoslu& rüzgarlı havalardada görülebilir Reset yapınız.
Kombinizin Hava Prosostatını değiştirin ve Reset Yapın.
F10 Arıza Kodu: Tesisat Suyu Basınç Hatası
Kombinizin Su basıncı yetersiz tamamlayarak, Reset Yapınız.
F11 Arıza Kodu: Tesisatta Devirdaim Hatası
Kombinizin Devirdaim (Sirkülasyon) Motorunda hava olabilir, sıkışık ise gevşetin sorun devam ederse değiştirin.
F12 Arıza Kodu: Düşük Voltaj Hatası

Süsler Kombi Arıza Kodları

E0 Arıza Kodu: Geçici Arıza, Cihazı Resetleyin, 3 defa resetlediğiniz halde sorun devam ederse Ana kartı arızalıdır.
E1 Arıza Kodu: Devrede Su Yok
Kombinin su basıncını kontrol edin
E2 Arıza Kodu: Ateşleme arızası
E3 Arıza Kodu: Kalorifer suyu arızası.
Kombinizin Kalorifer NTC sini değiştirin.
E4 Arıza Kodu: Sıcaksu Arızası.
Kombinizin Sıcaksu NTC sini değiştirin
E6 Arıza Kodu: Emniyet modulülü veya hava sisteminde arıza

Vaillant Plus Kombi Arıza Kodları

F 22 : Cihaz su basıncı düşük veya pompa arızalıdır. su basıncını kontrol edin
F 28 : Kombinize gelen gaz vanaları kapalı olabilir, şebeke voltajınız 220 Voltan düşük olabilir veya cihazınızın içerisinde gaz valfi arızalı olabilir.
F 29 : Kombinizin bacası çıkmış olabilir.

Asroyal Kombi arıza kodları

E1 Arıza Kodu: Eşanjör üstü limit arızası
Kalorifer emniyet limiti arızalı değiştiriniz. Cihazı Resetleyin.
E2 Arıza Kodu: Sıcaksu limit arızası
Sıcaksu emniyet limiti arızalı değiştiriniz. Cihazı Resetleyin.
E3 Arıza Kodu: Kalorifer su basıncı hatası
Kombinizin su basıncı yetersiz kontrol ediniz.(Tavsiye ettiğimiz Bar 1,5 ile 2,0 arasında olması gerekli) Cihazı Resetleyin.
E4 Arıza Kodu: Hava Prosestadı arızası
Kombinizin hava prosestadını değiştiriniz. Cihazı Resetleyin.
E5 Arıza Kodu: Alev hatası
E6 Arıza Kodu: Sıcaksu NTC hatası
Sıcaksu NTC si Arızalı, değiştiriniz. Cihazı Resetleyin.
E7 Arıza Kodu: Kalorifer NTC hatası
Kalorifer NTC si Arızalı, değiştiriniz. Cihazı Resetleyin.
E8 Arıza Kodu: Sistem arızası
Kombinizin Ana kartını değiştiriniz. Cihazı Resetleyin.
Arçelik DGK Serisi Arıza Kodları
E01 Arıza kodları: Başarısız ateşleme / gaz besleme hatası:
Kombinize gelen gazın kesilmesi durumunda cihaz kendini emniyete alır ve ekranda E01 kodu okunur. “R” tuşuna 2 saniye basılı tutunuz. 3 defa resetlediğiniz halde sorun devam ederse, teknik bilgi alınız.
E02 Arıza kodları: Aşırı ısınma emniyet termostatı hatası:
E03 Arıza kodları: Hava basınç anahtarı arızası:
E04 Arıza kodları: Alev kaybı nedeniyle emniyet hatası:
Kombinizin Alev ayarlarının kontrol edilmesi gerekir sorun devam ederse elektrik Voltajınızı kontrol edin.
E05 Arıza kodları: Tesisat suyu sensör arızası:
Tesisat suyu sensöründe problem olduğunda ekranda E05 kodu okunur.Kalorifer NTC nizi değiştirin.
E06 Arıza kodları: Kullanım suyu sensör arızası:
Kullanım suyu sensöründe problem olduğunda ekranda E06 kodu okunur.Sıcak su NTC nizi değiştirin.
E10 Arıza kodları: Düşük basınç arızası:
Sistem basıncınızı kontrol edin.
E25 veya E26 Arıza kodları: Muhtemel pompa blokaj arızası:
Genelde kombiniz uzun zaman kapalı kaldığı zamanlarda bu arıza görülür.
E35 Arıza kodları: Alev oluşum arızası:
E96 Arıza kodları: Düşük voltaj hatası:

DOLCEViTA HERMETiK Kombi arıza kodları

E01 Arıza Kodu: Gaz beslemesi – blokajı arızası Gaz vananızı kontrol edin gazın geldiginiden emin olun
E02 Arıza Kodu: Emniyet termostat sensörü arızası
E03 Arıza Kodu: Baca termostat sensörü /baca basınç sensörü arızası
E05 Arıza Kodu: Isıtma devresi NTC sensör arızası
E06 Arıza Kodu: Kullanım suyu devresi NTC sensör arızası
E10 Arıza Kodu: Düşük su basıncı
E25 Arıza Kodu: Maximum sıcaklık uyarısı(Pompa sıkışmış olabilir)
E35 Arıza Kodu: Alev oluşumu arızası- kombinizin elektrik baglantısı fişe takılı ise fişini çıkartıp ters takarak deneyin.

Beko Kombi BK 17 HLCD, BK 20 HLCD, BK 26 HLCD Arıza Kodları

F1 Arıza Kodu: Aşırı Isınma Emniyet Termostatı
F2 Arıza Kodu: Sıcak su NTC sensörü arızalı
F3 Arıza Kodu: Kalorifer NTC sensörü arızalı
F4 Arıza Kodu: Gazın Kesilmesi Halinde Yanar.Gaz arızası
F5 Arıza Kodu: Hava Akış Anahtar Emniyeti (Hava Presostatı)
F6 Arıza Kodu: Dış hava sensörü
OC: Dış hava sensörü devrede olduğunu gösterir.
CC: Dış hava sensörünün devrede olmadığını gösterir.
F7 Arıza Kodu:Düşük su basıncı veya yüksek su basıncı

Vaillant LEDLİ Kombi Arıza Kodları

1. IŞIK: Kombinin yanındaki sigorta açıksa ve kombinizin 0/1 konumlu anahtarı 1 konumunda ise bu ışığın sürekli yanması gerekir. yanmıyor ise elektrik girişinde veya kombinizin elektronik kartında arıza var demektir.
2. IŞIK: Sıcak su musluğunu açtığınız zaman yanması gerekir.Yanmıyor ise kombiniz sıcak su musluğunun açıldığını algılamıyor demektir.
3. IŞIK: Kombi üzerinden kalorifer ayarını açtığınızda yanması gerekir. yanmıyor ise kalorifer ayar düğmesi kırılmıştır veya elektronik kart arıza yapmıştır.
4. IŞIK: Kombi fanının normal olarak çalıştığını gösterir ve her zaman yanmaz.sadece kombinin içerisinde alev oluştuğu zaman yanar. bu ışık yanıp sönüyorsa fanda bir arıza vardır.
5. IŞIK: Kombinizin gaz yollarını açtığını ve cihazınızın ateşleme işlemini normal olarak gerçekleştirdiğini gösterir. yanıp sönmesi ise kombinizin su basıncının düşük olduğunu veya pompa ile ilgili bir sıkıntı olduğunu gösteri.
6. IŞIK: Kombinizin içerisinde alevin oluştuğunu gösterir. Yanıp sönerek sinyal vermesi ise ısı duyargalarında arıza
7. IŞIK: Bu ışık diğerlerinden farklı olarak kırmızı yanar. yanması demek kombinize gaz gelmiyor veya elektrik voltajı düşük geliyor demektir
F 22 : Gerekli olan sistem basıncının altına düşülmesinde ekrandaki gösterge yanıp sönmeye başlayacaktır. Basınç daha fazla düşerse cihaz arızaya geçer ve ekranda “F.22″ arıza kodu gösterilir.
F28 F29 : Brülörde üç ateşleme denemesinin ardından alev oluşmadıysa cihaz işletime geçmez ve arıza gösterir.